Najavljene poplave u nekoliko bh. gradova

admin
0 0
Read Time:48 Second

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog obilnih padavina.

Ovo upozorenje se odnosi na Hercegovinu, Krajinu te jugozapad i dio središnje Bosne.

– Prognozirana količina padavina većinom između 30 do 60 litara po metru četvornom, lokalno do 80 litara. Najviše padavina se očekuje na sjeverom dijelu Hercegovine od 80 do 120 litara po metru četvornom – navedeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Naglašeno je da građani budu spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu.

– Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u opskrbi električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjene vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila zbog vode – piše na stranici Federalnog hidrometeotološkog zavoda.

U iduća tri dana prognozira se izvanredno hidrološko stanje, posebno na područjima srednjeg i donjeg toka rijeke Une i gornjeg toka rijeke Vrbas.

Informacije o prognozi izvanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina Bihać, Bosanska Krupa, Cazin, Velika Kladuša i Bužim.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Džeko "skinuo kapu" Hrvatima: Možete otići do kraja

Pobjeda reprezentacije Hrvatske nad Brazilom nakon penala i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru glavna su tema u regiji, ali i cijelom svijetu. Ekipi Zlatka Dalića čestitke dolaze sa svih strana, a čestitao im je i bh. reprezentativni kapetan Edin Džeko (36). – Još jedno polufinale Svjetskog prvenstva ne […]

Pretplatite se