BISKUP PALIĆ Novorođeni Isus je najveći dar ikada

PROTV
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Petar Palić uputio je božićnu poruku koju prenosimo u cijelosti:

“Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod!” (Lk 2,10-11).

Ovo su riječi upućene pastirima u Lukinu Evanđelju nakon Isusova rođenja u Betlehemu. Ove riječi ohrabrenja anđeo upućuje i svima nama, draga braćo i sestre,  bilo da živimo u gradovima ili udaljenijim krajevima naše biskupije!

Isusovo rođenje u Betlehemu poziv je na slušanje i radost, dajući nadu i smisao svakom ljudskom životu. Svojim životom i riječima Isus nam omogućuje da otkrijemo djelovanje Duha Svetoga koji je duboko prisutan i djelatan u nama i po nama. Božić je dar za sve nas da prepoznamo što je najvažnije u našim životima, životima naših obitelji i prijatelja. Božić nas podsjeća da budemo otvoreni suosjećanju i podršci onima koji su ove godine patili i pate zbog raznih životnih okolnosti. Dijete Isus, s Marijom i Josipom, podsjeća nas da uvijek postoji nada kad smo zajedno, kad slušamo i čujemo jedni druge da se ne bojimo jer je Bog došao među nas.

U Isusu otkrivamo kakav je Bog i gdje ga trebamo tražiti. Bog dolazi u naš svijet kao dijete, maleno i ranjivo, rođeno u siromaštvu u dalekom kutu svijeta.
Stoga zajedno i s radošću slavimo Božić okupljajući se u zajednici vjernika, u obitelji i s prijateljima, zahvaljujući za dar vjere i za dar jednih drugima.

Ovo vrijeme je za neke najradosnije i najsretnije doba godine, a za neke najtužnije i najdepresivnije. Istina, pjesma nam može reći da sanjamo o bijelom Božiću, ali naša srca pričaju drugu priču. Naša srca pričaju o nadama i razočaranjima, o radosti i tuzi, o blagoslovu i gubitku. I često smo tjeskobni, uplašeni, posramljeni, zabrinuti, razočarani i tužni. Ako ti se to događa, znaj da će to proći i znaj da će Isus, koji se danas rodio, tu s tobom i za tebe kao i za svakoga. Kao kršćani vjerujemo da je novorođeni Isus najveći dar ikada i da je jednako i u potpunosti dan svakoj osobi. To je i tvoj dar.

Stanimo pokraj Djeteta Isusa ovoga Božića. Pogledajmo Dijete u jaslicama i vidimo s kakvom nas ljubavlju Bog ljubi, kako nam dolazi i kako je s nama, kako nam se pokazuje u nježnosti i velikoj moći. Svima želim sretan i blagoslovljen Božić i neka vam Nova godina bude puna nade i blagoslova.

Petar Palić, biskup

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Božićna akcija Kapi ljubavi

Humanitarna udruga “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada tradicionalno u ovo doba godine organizira humanitarnu akciju “Pomozi i ti onome koji nema” u okviru koje su prikupljene osnovne životne i higijenske potrepštine za osobe slabijeg imovinskog stanja. Akcija prikupljanja pomoći krenula je početkom prosinca, a ovih dana volonteri su počeli dijeliti pakete. […]

Pretplatite se