FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog spornog natpisa na zastavi Herceg-Bosne

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Francuska novinska agencija AFP izvjestila je tijekom petka kako je FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza za kršenje Disciplinskog pravilnika zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka, navodeći ujedno kako je krovna nogometna asocijacija istragu proširila i na period nakon utakmice te je kao dokazni materijal priložila snimke s društvenih mreža na kojima se vidi kako Dejan Lovren pjeva pjesme s “nacionalističkim prizvukom”.

 

U subotu ujutro te smo navode provjerili pri HNS-u, iz kojeg tvrde kako taj dio definitivno nije točan.

 

 

FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog videosnimke na društvenim mrežama

 

 

 

– Jedini razlog je onaj koji smo objavili u našem priopćenju: zastava koju su navijači izvjesili prije početka utakmice s Marokom za treće mjesto, i koja je na tribinama bila vidljiva deset minuta – govore iz Saveza za Jutarnji list.

 

Kako se neslužbeno doznaje problem je bio na zastavi na kojoj je pisalo “Herceg Bosna”, ali niti taj dio nije sporan, već “stilizirano” slovo “u”, u potpisu “Duvnjaci”. Prema dosadašnjim pravilima i iskustvima, u HNS-u očekuju financijsku kaznu bez strožih sankcija.

 

Što se tiče Lovrena i pjevanja, stvar je prilično jasna: FIFA nema ingerencije pokretati postupak za nešto što se dogodilo na privatnoj zabavi, a ne bi bila u mogućnosti otvoriti istragu niti da se dogodilo, recimo, čak i tijekom službenog dočeka hrvatske reprezentacije.

 

S obzirom da je snimka nastala u Brozovićevu lokalu, daleko od FIFA-inih ingerencija, ona vrlo jasno ne može biti dokazni materijal, kako za FIFA-u, tako i za francuske vlasti.

 

FIFA je dosad zbog diskriminacije kaznila Meksički nogometni savez sa 100.000, Srpski nogometni savez s 50.000 i Ekvadorski nogometni savez s 20.000 švicarskih franaka, a pokrenut je i postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog neprimjerenog ponašanja argentinskih nogometaša nakon osvojene titule svjetskog prvaka.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Osiguran novac za dionice Stolac – Počitelj, Mostar – Široki Brijeg – granica RH i Nević Polje – Turbe

Izgradnja dviju ključnih dionica koridora Vc počet će ove godine. Riječ je o gradnji mostarske obilaznice i tunela Prenj, čijim bi završetkom autocesta kroz Federaciju BiH trebala biti okončana.       Dvije tvrtke iz Širokog Brijega, koje na ovoj listi predstavljaju i cijelu ŽZH među deset najvećih BIH izvoznika […]

Pretplatite se