Livnjak Boris Barun imenovan za suca Ustavnog suda FBiH

PROTV
0 0
Read Time:42 Second

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara imenovao je Borisa Baruna za suca Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, iz reda hrvatskog naroda.

Odluku o imenovanju Baruna, Čavara je dostavio potpredsjednicima Federacije BiH na suglasnost. Javlja BHRT.

Na temelju Ustava Federacije BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara imenuje suce Ustavnog suda Federacije BiH uz suglasnost potpredsjednika FBiH u roku od 30 dana od dana kada je Visoki i sudski tužilački savjet dostavio Prijedlog kandidata za suca Ustavnog suda Federacije BiH.

Nakon što potpredsjednici Federacije BiH daju suglasnost, predsjednik upućuje Odluku u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na potvrdu.

VSTS je proveo konkursnu proceduru i sve provjere za kandidate, te je 30. prosinca 2022. godine, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari dostavio Prijedlog kandidata za suca Ustavnog suda Federacije BiH, odnosno popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i nemaju prepreka za imenovanje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hercegovački poduzetnik kupio tvrtku u Austriji i najavljuje proizvodnju medenjaka u Čapljini

Petar Ćorluka, poduzetnik iz Gruda, vlasnik Violete i Laste nedavno je kupio tvrtku u Austriji koja ima preko sto godina tradicije u proizvodnji medenjaka. On kaže da se prilagođavaju različitim industrijama i različitim tržištima i zbog toga opstaju. “Kupili smo tvrtku u Austriji, brend star 110 godina, oni su specijalisti […]

Pretplatite se