Prestaje s radom gradska toplana u Livnu usred zime

PROTV
0 0
Read Time:46 Second

 

JP Komunalno d.o.o. Livno će zbog nedovoljnog broja korisnika i neodrživosti sustava prestati proizvoditi i isporučivati toplinsku energiju korisnicima na području Grada Livna.

Kako je priopćeno iz tog poduzeća, isporuka grijanja prestat će za tjedan dana.

Inače, problemi su počeli u listopadu prošle godine kada je Gradsko vijeće na inicijativu ovog poduzeća usvojilo odluku kojom je za sto posto povećana cijena opskrbe toplinskom energijom za kućanstva, tj. 235 posto za pravne osobe u Livnu, prenosi Fena.

Kao razlog donošenja spomenute odluke, navedeni su poznati poremećaji na tržištu energenata, inflacija i problemi s dobavljačima energenata, odnosno drvnim siječkama koju javno poduzeće dobavlja od tvrtke Prima Prom iz Banja Luke.

Upravo zbog takve odluke, njihovi dugogodišnji korisnici od kojih su i neki gradske i županijske institucije prešli su na vlastite izvore opskrbljivanja toplinske energije.

Međutim, zadržali su određeni broj korisnika koji će se, zbog ove najave, sada morati snalaziti za grijanje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Preminuo je fra Milan Lončar

U 79. godini života i 53. godini svećenstva u utorak, 31. siječnja preminuo je fra Milan Lončar. Fra Milan je preminuo u Franjevačkom samostanu na Humcu gdje je boravio zadnjih nekoliko mjeseci.   Fra Milan Lončar se rodio na blagdan svetoga Jakova apostola 25. srpnja 1944. godine u Vinjanima kraj […]

Pretplatite se