Natječaj za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu za sve srednjoškolce u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Ministarstvo hrvatskih branitelja pripremilo je peti Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Javni poziv bit će objavljen na stranici Ministarstva, a otvoren je do 14. ožujka 2023. godine. 

Ovo je prvi put da je natječaj, osim za učenike srednjih škola u Hrvatskoj, otvoren za učenike iz BiH, a koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Kratka priča o Domovinskom ratu potpisana zaporkom (lozinkom/šifrom) te pripadajući obrazac prijave popunjen traženim podacima, vlastoručno potpisan, odnosno supotpisan od strane roditelja ili skrbnika za maloljetne prijavitelje, dostavlja se u .doc zapisu (word datoteka) i .pdf zapisu (pdf datoteka) na e-adresu: prica@branitelji.hr

OBRAZAC_ZA_PRIJAVU

OBRAZAC_ZA_PRICU

Svrha i cilj ovog natječaja su očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.

Tekst kratke priče ne smije biti kraći od jedne kartice teksta (1800 znakova s razmacima) ni duži od 5 kartica teksta (9000 znakova s razmacima).

Zaprimljene kratke priče vrednovat će se zasebno

Najbolje kratke priče o Domovinskom ratu iz prethodne godine bit će objavljene u zbirci kratkih priča te predstavljene javnosti tijekom ove godine. Pitanja u svezi Javnog poziva mogu se postavljati u roku 10 dana od objave na adresu: prica@branitelji.hr

Za sve dodatne informacije moguće je kontaktirati na telefon: 01/2308 911 (RH)

Nagradni fond za kratku priču o Domovinskom ratu za učenika iz Bosne i Hercegovine koji se školuju po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, iznosi do 900,00 €, a tri najbolje kratke priče o Domovinskom ratu bit će nagrađene novčanim iznosima:

  • Prva nagrada iznosom od 450,00 € / 3.390,53 kn
  • Druga nagrada iznosom od 300,00 € / 2.260,35 kn
  • Treća nagrada iznosom od 150,00 € / 1.130,18 kn
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Tko je bio sveti Valentin i zašto 14. veljače obilježavamo Dan zaljubljenih?

Dan zaljubljenih, odnosno Valentinovo, najromantičniji je blagdan u godini, kojeg obilježava more zaljubljenih parova 14. veljače. Iako mnogi znaju da naziv tog blagdana potječe od svetog Valentina, priča koja stoji iza njega pomalo je nejasna. Ruže, poljupci, slatki poklončići, šetnje i držanje za ruke. Neki od toga osjete leptiriće u […]

Pretplatite se