Objavljena lista zemalja kojima prijeti ekstremno vrijeme, pogledajte poziciju BiH

Jelena Batarilo
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Stručnjaci iz kompanije XDI napravili su procjenu rizika od klimatskih promjena za više od 2600 regija i zemlja diljem svijeta, među kojima je i BiH.

Koristili su klimatske modele i podatke o vremenu kako bi procijenili ekonomsku štetu koju bi mogao uzrokovati porast temperature do 2050. godine, piše CNN.

Istraživanje se temelji na porastu temperatura od tri stupnja Celzija do kraja stoljeća, prema scenariju Međuvladinog panela UN-a o klimatskim promjenama.
Podaci su pokazali da nekim globalnim privredama prijete katastrofalne opasnosti, poput porasta razine mora, riječnih poplava i šumskih požara, što bi moglo sniziti cijene nekretnina na tom području.
Najkritičnije je u kineskoj pokrajini Jiangsu, a slijede je susjedne Shandong i Hebei. Florida je na 10. mjestu, Californija na 19, a New York na 46. Devet regija iz Indije, također, je među prvih 50 najugroženijih područja na svijetu.
Bosna i Hercegovina je među više od 2600 regija zauzela 316. mjesto, Hrvatska 329, Crna Gora 1316. Što se tiče Srbije, izdvojeno je nekoliko regija, među kojima je grad Beograd, koji je zauzeo 1179. mjesto.
Inače, što se tiče Europe, najosjetljivija na klimatske promjene je njemačka regija Donja Saska (56. mjesto). Talijanska regija Veneto, u kojoj se nalazi i Venecija, rangirana je kao četvrto najugroženije područje u Europi, prenosi Index.hr.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Plenković: Doveli smo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja

Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković poručio je da će rezultati koje Hrvatska pod vodstvom HDZ-a postiže, kroz 7 do 8 godina rezultirati podizanjem standarda građana na iznad 75 posto prosječnog EU standarda, a obitelji će vagati isplati li im se uopće odlaziti. Plenković je to rekao na obilježavanju 33. […]

Pretplatite se