Poljoprivrednicima u FBiH bit će isplaćeni poticaji

admin
0 0
Read Time:56 Second

Poljoprivrednici u Federaciji odustali su od prosvjeda i najavljene blokade graničnih prijelaza i smjene premijera FBiH Nermina Nikšića i resornog ministra Kemala Hrnjića.

Odlučeno je to u ponedjeljak na sjednici Udruge poljoprivrednika FBiH u Banja Luci.

Kako je za Faktor potvrdio predsjednik Udruženja Nedžad Bićo na sjednici su dobili obećanje ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemala Hrnjića da će potpisati naloge za isplatu poticaja za prvi kvartal ove godine.

 

Poljoprivrednici su prošlog tjedna najavili da, ukoliko se do 1. srpnja u potpunosti ne isplate poticaji za prvi kvartal 2024., krenut će u organizaciju prosvjeda širom FBiH.

I da će zatražiti i ostavku premijera FBiH Nermina Nikšića i ministra Hrnjića.

Predsjednik Skupštine Udruge poljoprivrednika FBiH Ermin Veladžić ranije je izjavio da su do poljoprivrednika došle informacije prema kojima Hrnjić ne može donijeti odluku.

 

”Podsjećamo aktualnu vlast da je prethodna Vlada FBiH u veljači 2023. donijela uredbu prema kojoj je omogućena isplata poticaja po staroj strategiji.

To je funkcioniralo tijekom cijele prošle godine.

Navodno je ministar Hrnjić tražio da odluka o isplati poticaja ide na Vladu FBiH, ali kako smo saznali, nije dobio zeleno svjetlo Nikšića.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Lidl dolazi u Livno

Livno je jedan od BH gradova u kojem svjetski poznati trgovački lanac planira graditi svoj prodajni centar. Lidl se odlučio za lokaciju između Autoservisa i Vokela na livanjskoj obilaznici. Pribavljene su sve dozvole i za očekivati je kako će gradnja brzo započeti. Brojna livanjska dijaspora kao i domaći imaju iskustva […]

Pretplatite se