U Bihaću i Bosanskoj Krupi proglašeno stanje elementarne nepogode

admin
0 0
Read Time:50 Second


Foto:Fena

U Bihaću i Bosanskoj Krupi od sinoć je proglašeno stanje prirodne nesreće, što je potvrđeno nakon sjednica gradskih službi civilne zaštite. Prethodno je takva odluka donesena i u Sanskom Mostu, što ilustrira ozbiljnost trenutne situacije u Unsko-sanskom kantonu (USK).

Obilne padaline prouzrokovale su rast vodostaja svih rijeka, izlijevanje vode iz riječnih korita, prodiranje vode u stambene, poslovne i pomoćne objekte, kao i aktivaciju klizišta.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić i članovi Službe civilne zaštite potvrdili su kako je samo u ovom gradu poplavljeno oko 200 objekata u deset gradskih naselja, ali i veliki broj poljoprivrednih dobara. Putna komunikacija prema naselju Klisi i dalje je prekinuta, tako da mještanima ovog naselja hranu i vodu za piće dostavljaju timovi za spašavanje na vodi i pod vodom.

Izlijevanje vode na cestu trenutno onemogućava i odvijanje prometa na putnoj komunikaciji Bihać – Srbljani.

Vrlo ozbiljna situacija je i u Sanskom Mostu i Bosanskoj Krupi, s tim da se u bosanskokrupskoj općini tek očekuje kulminacija rasta vodostaja rijeke Une.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zbog visokog vodostaja Krke po prvi puta zatvoreni dijelovi NP Krka

Foto:Krka National Park:Facebook Zbog visokog vodostaja Krke po prvi puta je dio Nacionalnog parka Krka zatvoren za posjetitelje. Dio pješačkih staza je poplavljen pa sve do povlačenja vode nije moguć posjet Skradinskom buku i Roškom slapu, a ne organiziraju se niti izleti brodom, izvijestili su iz Javne ustanove Nacionalni park […]

Pretplatite se