Preko 900 učenika na Sportskim igrama mladih u Posušju!

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Jedan od najatraktivnijih i najvećih sportskih događaja za mlade održava se danas u Posušju. Riječ je o Sportskim igrama mladih koje po drugi put u sklopu Posuškog lita okupljaju učenike svih osnovnih škola na plato Trga hrvatskih branitelja, gdje je preko 900 njih sudjelovalo u ceremoniji otvaranja igara kao i sportskom programu.

Iako je riječ o amaterskom natjecanju, svečani program prije početka igara nalikovao je na pravu malu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara. Nakon glazbeno-scenskog programa i animacije sudionika za nadolazeće discipline, kao domaćin događaja načelnik Ante Begić uputio je pozdrave svim sudionicima uz želju da se dobro zabave i ostvare dobre rezultate. Potom je uslijedio vrhunac svečanosti. Maskota igara Viktor, zajedno s učenicima i načelnikom zapalio je plamen, koji je simbolično označio početak natjecanja.

S obzirom na veliki broj sudionika, istovremeno su se održavala natjecanja nekoliko kategorija na različitim lokacijama. Tako je na Trgu hrvatskih branitelja održana utrka na 60 metara, a istovremeno na igralištu OŠ Ivana Mažuranića po nekoliko ekipa se natjecalo u i igri graničar. Tijekom poslijepodneva održat će se i natjecanje u košarci i malom nogometu za različite uzraste. Potom slijedi uručivanje nagrada i ceremonija zatvaranja igara.

Što su Sportske igre mladih?

One su jedna od vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade, s ciljem promocije, prijateljstva, solidarnost i fair play-a. Prvi put su se organizirale1996. godine u Hrvatskoj. Do sada Sportskim igrama mladih je sudjelovalo preko 1.500.000 natjecatelja. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije. Podršku im daju eminentna imena iz sportskog i političkog života.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Obilježena godišnjica oslobođenja vojarne ”Stanislav Baja Kraljević”

Foto:FENA U sklopu manifestacije „Lipanjske zore 1992. – 2023.“ u petak je u Rodoču kod Mostara obilježena 31. godišnjica oslobođenja vojarne „Stanislav Baja Kraljević“. Ova vojarna je praktički bila servis agresorskim snagama koje su preko nje osiguravali mostobran koji je kontrolirao prilaze gradu Mostaru i prometnice Mostar-Varda-Kruševo-Čitluk i Mostar-Žovnica-Široki Brijeg. […]

Pretplatite se