Prosječna plaća u BiH u travnju 1.241 KM

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u Bosni i Hercegovini u travnju ove godine iznosila je 1.241 KM, što je nominalan pad za 1,5 posto, a realno je manja za 1,6 posto u odnosu na ožujak ove godine.

U travnju prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u odnosu na travanj lani nominalno je viša za 14,6 posto, a za taj period realni indeks je iznosio 6,3 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Najveće prosječne neto plaće u travnju ove godine imali su zaposleni u djelatnosti informacije i komunikacije 1.815 KM, u financijskoj i djelatnosti osiguranja 1.783 KM, dok je u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji iznosila 1.694 KM.

Najniže prosječne neto zarade zabilježene su u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane 820 KM, u građevinarstvu 904 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 975 КМ.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH u travnju ove godine iznosila je 1.911 KM, što je nominalan pad za 1,6 posto, a realno je manja za 1,7 posto u odnosu na ožujak ove godine, dok je u odnosu na travanj prošle godine nominalno viša za 15,2 posto. Za isti taj period realni indeks je iznosio 6,8 posto.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Preporod bh. grada: Kreće najveći investicijski projekt u BiH i regiji

Ovaj projekt kada krene će biti 2,5 posto ukupnog GDP-a BiH, i 25 posto odnosno četvrtina svih stranih ulaganja. Ono što je nama najvažnije i ono što će se ekspoalirati to je srebro, olovo, cink i na svjetskom tržištu najtraženije u tom segmentu – rekao je Logo. Općina Vareš dugo […]

Pretplatite se