Danas počinje ljeto u 16:59 sati, evo kakvo nas vrijeme očekuje na početku ljeta

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second


foto:Pixabay.com

Na sjevernoj Zemljinoj hemisferi danas počinje ljeto.
Ljeto će nastupiti u 16:59 sati, a u isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje zima.
Na dan početka ljeta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Prvim danom ljeta smatra se dan ljetnog solsticija (najduža obdanica), koji obično pada između 20. i 23. lipnja. Kako se Zemlja okreće oko Sunca, ali i oko svoje ose njen položaj u određenom trenutku u odnosu na Sunce definiše godišnja doba, prenosi Avaz.
Ove godine jesenji ekvinocij (ravnodnevnica) je 23. rujna, što znači da tada završava ljeto i počinje jesen.

Prvi dan ljeta u Bosni i Hercegovini bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna od 32 do 38 stupnjeva.

Sutra u petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tijekom noći u Bosni naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padaline u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a najviša dnevna od 32 do 38 stupnjeva

U subotu će biti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umejren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 stupnjeva.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

GPBiH: Spriječeno krijumčarenje 14 državljana NR Kine

Foto:FENA Pripadnici Postrojbe granične policije BiH Orašje u utorak su spriječili krijumčarenje 14 državljana Narodne Republike Kine na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila, slovenskih nacionalnih oznaka. Državljani Kine pronađeni su u tovarnom prostoru priključnog vozila, a vozilom je upravljao D. L. (1959.), državljanin […]

Pretplatite se