Biciklom od Austrije do Tomislavgrada za “Kap Ljubavi” i ljude u potrebi

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

ZA “KAP LJUBAVI”,ZA POTREBITE LJUDE, IZ AUSTRIJE DO RODNE GRUDE”

Ivica Radoš, iz Podgaja(Tomislavgrad),ako Bog da ,rano ujutro 01.07.krenuti će biciklom iz Buchkirchena(Austrija),prema rodnom Tomislavgradu!Planirao je Ivica odvoziti humanitarne kilometre i prije,ali korona i obveze su ga spriječile!Rekao je da želi motivirati ljude i novac koji se sakupi želi donirati za rad udruge”Kap ljubavi”!
Kako nam je rekao ,pokušat će spomenutu relaciju od 800 kilometara i 7000 metara visinske razlike, prijeći za 36.sati ,bez velikih odmaranja,bez spavanja!
Inače,ultra distanz biciklista ,Ivica Radoš,imat će i pratnju stručnog tima i ako Bog da,pratit ćemo ga i putem kamere,a svakako ćemo objavljivat i fotografije!
Našem Ivici,od srca želimo da odvozi ovu “humanitarnu turu” bez problema !I kao što je fra Đoka rekao,Ivičina želja da pomogne je najbitnija,koliko se god skupi,Bogu hvala!Najbitnije je da stigne živ i zdrav i da ga ,ako Bog da ,dočekamo u Tomislavgradu,ispred našeg samostana!Ovaj tekst ,zavrsiti ćemo riječima koje često znamo ponoviti,dok god smo jedni uz druge i dok nas veže ta neraskidiva nit,nema krize!
Može nas život “odnijeti”u bijeli svijet,u druge zemlje,ali nikada nam ne mogu reći da nemamo srca za potrebite!Ivici sretno,a Vama svima ,od srca hvala sto nam pomažete da pomognemo!

Duhovno humanitarna udruga “Kap Ljubavi”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: Muslimani danas obilježavaju Kurban-bajram

Muslimani u Bosni i Hercegovini i širom svijeta danas dočekuju veliki mubarek dan Kurban-bajram, blagdan prinošenja žrtve ili Hadžijski-bajram, vrijeme obavljanja hadža. Kurban-bajram traje četiri dana. Za ovaj blagdan posebno je to što se prinosi žrtva – kurban, a meso se dijeli porodici, prijateljima i osobama slabijeg materijalnog stanja. Više […]

Pretplatite se