U Konjicu pronađeno tijelo nestale osobe iz proteklog rata

admin
0 0
Read Time:33 Second

Po nalogu Tužilaštva BiH, na lokaciji Duboko Valje-Ljuta u općini Konjic, završen je proces ekshumacije, prilikom kojeg su pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe.

Pronađeni posmrtni ostaci će biti prebačeni u Gradsko groblje „Miljevići“ u Istočnom Sarajevu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve.

Aktivnosti na terenu je nadgledao i vršio koordinaciju istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih ICMP, vještak sudsko-medicinske struke, kao i policijski službenici PU Konjic koji su osiguravali lokaciju.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom u Livnu

  Drugo nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom s proširenjem na međunarodno natjecanje Amorova žlica – za društvo jednakosti 2022. otvoreno je danas na stadionu ispred Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu.  Organizator natjecanja je Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO iz Zagreba, a natjecanje se organizira u […]

Pretplatite se