Toplinski val zahvatio južnu Europu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Toplinski val zahvatio je dijelove južne Europe i sjeverozapadne Afrike, a moguće su rekordno visoke temperature u narednim danima.

Očekuje se kako će temperature prelaziti 40 °C u dijelovima Špnjolske, Francuske, Grčke, Hrvatske i Turske.

U Italiji bi temperature mogle doseći i 48,8 °C. Crveno upozorenje izdano je za 10 gradova, uključujući Firencu i Rim, navodi BBC.

U utorak je muškarac u četrdesetim godinama preminuo nakon što je kolabirao u sjevernoj Italiji.

Talijanski mediji izvijestili su da je 44-godišnji radnik bio vani radeći posao u gradu Lodi, u blizini Milana, prije nego što je kolabirao od vrućine. Prevezen je u bolnicu gdje je kasnije preminuo.

– Suočavamo se s nepodnošljivim toplinskim valom – napisao je talijanski političar Nicola Fratoianni na svom Twitteru.

Poručio je kako bi bio dobro da se u najtoplijim satima poduzimaju sve korisne mjere opreza kako bi se izbjegle tragedije poput ove koja se dogodila u Lodiju.

Očekuje se da će toplinski val, kojeg je Talijansko meteorološko društvo nazvalo ‘Kerber’ po čudovištu s tri glave koje se pojavljuje u Danteovom paklu, donijeti ekstremne uvjete u sljedećih nekoliko dana.

Britanski Met Office navodi da će temperature dosegnuti vrhunac u petak, a BBC Weather predviđa da bi veći dio južne Europe mogao zabilježiti temperature iznad 40 °C, a možda i više.

Više od 60 000 ljudi umrlo je u Europi od posljedica vrućine prošle godine. Strahuje se da bi ovaj toplinski val mogao uzrokovati mnogo više smrtnih slučajeva ovog ljeta.

Najviša temperatura u Europi iznosila je 48,8 °C i zabilježena je u blizini Sirakuze na talijanskom otoku Siciliji u kolovozu 2021.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Streetball Tomislavgrad 2023. “Branimir Mašić Bani”

Otvorene su prijave za treći po redu Streetball koji će od 4. do 6. kolovoza biti održan u Tomislavgradu. Od ove godine turnir će biti memorijalnog karaktera i nosit će ime po prerano preminulom košarkašu Branimiru Mašiću – Baniju. Na turniru, koji će trajati tri dana, prva dva dana su […]

Pretplatite se