Do kraja srpnja pretežito vedro, u prvom tjednu kolovoza relativno stabilno vrijeme

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nakon vedrog i pretežito sunčanog početka tjedna, prodor nestabilnog zraka sa sjeverozapada, u utorak poslijepodne i u srijedu, na području sjeverne, sjeveroistočne i djelimično centralne Bosne i Hercegovine uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu.
Od četvrtka ponovno stabilno vrijeme, ali i znatno svježije.
Do kraja mjeseca zadržaće se pretežito vedro uz blagi porast temperature zraka.

Na jugu zemlje pred kraj mjeseca, nakon kraćeg prekida izgledne su ponovno tropske noći. U Bosni očekivane maksimalne temperature zraka ponovo će biti iznad trideset stupnjeva.
Jutarnje temperature varirat će pretežno od 17°C do 22°C u Bosni, na jugu i krajnjem sjeveru do 25°C, uz osjetno niže vrijednosti u četvrtak i petak. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka dosezat će i do 40°C u utorak, a pred kraj sedmice oko 30°C u Bosni i 33°C na području Hercegovine.
U prvom tjednu kolovoza prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno i pretežito vedro.
U srijedu i četvrtak (2. i 3. kolovoza) u popodnevnim satima moguća je kiša ili lokalni pljusak. Na jugu Hercegovine, mogućnost pojave padalina je manja u odnosu na ostatak zemlje.
Jutarnje temperature zraka varirat će između 13°C i 18°C u Bosni, u Hercegovini do 22°C. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 25°C do 30°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 34°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

MUP RH uveo veliku promjenu za vađenje osobnih iskaznica

Navedeno ukidanje mjesne nadležnosti pri podnošenju zahtjeva za izradom nove osobne iskaznice trajat će do 31. kolovoza 2024. godine Nakon proglašenja prestanka epidemije bolesti COVID-19 i proteka roka u kojem su građani bili dužni podnijeti zahtjev za zamjenu svojih osobnih iskaznica kojima je rok važenja istekao za vrijeme trajanja epidemije, […]

Pretplatite se