BiH se plasirala u A Ligu nacija – veliki uspjeh Zmajeva

Domagoj
0 0
Read Time:38 Second
Nogometna reprezentacija BiH plasirala se u A Ligu nacija trijumfom nad Crnom Gorom rezultatom 1:0, čime je napravila veliki korak ka plasmanu na naredno Europsko prvenstvo, jer im je ovim rezultatom zagarantirano sudjelovanje u doigravanju za EP.
Dobar posao je napravljen i finansijski, jer sudjelovanje u B Ligi nacija svakoj selekciji garantira prihode od UEFA u iznosu od 1.5 miliona eura.
Ipak, taj iznos se za četiri selekcije koje osvoje svoje grupe u ovom natjecanju udvostrujuče, pa će tako Nogometni savez BiH zahvaljujući plasmanu u A Ligu nacija zaraditi ukupno 3 miliona eura.
Prošle sezone samo sudjelovanje u A Ligi nacija donosilo je prihode od 2,25 miliona eura, a za očekivati je da će se u narednoj sezoni ovaj nagradni fond i dodatno povećati.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CNC LASER dostavljen u SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Livno

Ministrica znanosti, prosvjete, kulture, i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić posjetila je Srednju strukovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića Livno kako bi predstavniku škole Josipu Gunjači uručila CNC laser. Nabavka ove opreme vrijedne 32.000,00 KM ostvarena je kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predstavnik škole zahvalio […]

Pretplatite se