BiH dobila novih šest kilometara Koridora 5c

admin
0 0
Read Time:55 Second

Otvaranjem nove dionice autoceste na koridoru 5c kod Doboja mreža autocesta u Bosni i Hercegovini povećana je za više od šest kilometara. Ovo je prva dionica Koridora 5c kroz Republiku Srpsku koja je završena zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj od 70 milijuna i grantu Europske unije od 15 milijuna eura.

Bosna i Hercegovina je dobila dodatnih šest kilometara autoceste na Koridoru 5c.

Riječ je o dionici koja povezuje Toviru i Kostajnicu kod Doboja, a uključuje dvije petlje, Johovac i Rudanka, kao i novi most preko rijeke Bosne.

“Značajna je za sve. Prvo za grad Doboj koji će s ovom dionicom smanjiti gužve kroz sam grad. Kad se u konačnici završi sav prolaz, odnosno kad se spoji s granicom Federacije, odnosno Medakovom. Drugi značaj je za Republiku Srpsku. I treća stvar, mislim da najveći značaj ima za BiH ta dionica. Odnosno čitav 5c“, kaže Slobodan Stanarević, ravnatelj JP Autoceste RS.

“Izgradnjom Koridora 5c onda imati mrežu autocesta koja će biti žila kucavica čitave BiH, ali ona prolazi kroz Doboj i to nas stavlja negdje u prioritet svih drugih“, kaže gradonačelnik Boris Jerinić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Treba li nam BeReal aplikacija?

Nakon mora društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama, Snapchata i TikToka gdje vidimo samo savršene i filtrirane fotografije i videozapise, savršene domove i živote, jedna francuska poduzetnica je odlučila pokrenuti novu aplikaciju koja će svima povećati samopouzdanje. Budući da je utjecaj društvenih mreža neosporiv, nije ni upitna činjenica da je sve […]

Pretplatite se