Spremno 8 milijuna eura za deminiranje Save

admin
0 0
Read Time:52 Second

Ministar prometa i veza Bosne i Hercegovine Edin Forto i ministar financija i riznice Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić, potpisali su Supsidijarni sporazum kojim se operacionalizira 8 milijuna eura za deminiranje desne obale rijeke Save.

Niz provedenih aktivnosti Ministarstva prometa i veza omogućilo je da se nakon trogodišnjeg zastoja otkoči proces deminiranja obale Save, što je ključni preduvjet razvoja Luke Brčko, odnosno uređenju korita i plovnosti Save.

Grant sredstva osigurala je Europska unija po osnovu Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u koji je u fazi ratifikacije.

Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine projekt provodi u suradnji sa Centrom za uklanjanje mina Bosne i Hercegovine, a pod okriljem Svjetske banke.

U tijeku je izrada Studije za zaštitu okoliša i socijalna pitanja financirana putem GIZ, a za koja je sredstva osigurala Vlada Savezne Republike Njemačke. U tijeku je priprema tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova za poslove deminiranja na 79 lokacija u 9 općina: Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Derventa, Brod, Odžak, Šamac, Domaljevac-Šamac i Orašje.

 

izvor: Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ILIJA SKOČIBUŠIĆ: Dovršena je kapelica hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu

Duvanjski kipar Ilija Skočibušić izabran je za uređenje Hrvatske kapele u Betlehemu. Izrada je bila u Tomislavgradu, a montaža u Betlehemu. Kako je naveo, njegov projekt su izabrali fratri u Svetoj Zemlji. Prije više od dvije godine, točnije 10. veljače, 2020. godine, na misi proslave Stepinčeva u Zagrebačkoj katedrali kardinal […]

Pretplatite se