Nijemci svjetski prvaci u košarci

admin
0 0
Read Time:52 Second
Njemačka je postala svjetski košarkaši prvak nakon što su izabranici Gordiea Herberta u finalnom susretu pobijedili Srbiju 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).

U izjednačenom prvom poluvremenu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a najveću razliku u tom razdoblju igre imali su Srbi u nekoliko navrata – plus pet. Ipak, do kraja druge četvrtine Nijemci su uspjeli stići zaostatak i na odmor se otišlo pri rezultatu 47:47.

Dennis Schroder poveo je 21 sekundu prije kraja za vodstvo 81:77, Aleksa Avramović nakon toga je promašio pogodak za tricu, a Schroder je s ubačena dva slobodna bacanja postavio konačnih 83:77.

Schroder je s 28 pogodaka bio prvi strijelac u njemačkim redovima, Franz Wagner ubacio je 19, a Johannes Voigtmann 12.

Njemačka je tako u Manili došla do svog prvog naslova svjetskog prvaka, dok je Srbija kao samostalna država igrala svoje drugo finale, ali su doživjeli istu sudbinu kao 2014. godine kada je u Madridu naslov svjetskih prvaka osvojila reprezentacija SAD-a, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv / Foto: FIBA)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Jutarnji napici za mršavljenje koji su zdraviji od kave

Mnogi ljudi imaju naviku piti kavu ili čaj čim se probude, na prazan želudac. Međutim, bez obzira na to koliko mislite da vašem tijelu hitno treba ta šalica kave, nije zdravo konzumirati je na prazan želudac, piše Times of India. Razlog tome je taj što ispijanje čaja ili kave odmah nakon […]

Pretplatite se