Poskupljuje registracija vozila u FBiH

admin
0 0
Read Time:41 Second
Registracija vozila u Federaciji BiH poskupljuje čak i do 100 KM.

Povodom toga, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto zatražio je smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH.

Forto je zatražio smjenu po saznanju da je ova Agencija poskupila registraciju vozila izmjenom Odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenovnika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu prouzrokovanu trećim osobama.

Na ovaj način premija osiguranja od automobilske odgovornosti, koja je obavezna za sve vlasnike vozila u FBiH, poskupljuje čak i do 100 KM.

Neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konzultacija sa državnom razinom, posebno imajući u vidu da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uređuje dio ove oblasti. Razumljiva je zabrinutost i opravdano negodovanje građana Federacije BiH, rekao je ministar Forto.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nesuđeni vatreni izazvao skandal u Kanadi. Zbog pljuvanja suparnika prijeti mu doživotna suspenzija

Jedno vrijeme Miljević se spominjao kao potencijalni reprezentativac Hrvatske jer se izjašnjavao kao Hrvat, a zbog djeda rođenog u Banjoj Luci mogao je igrati i za Bosnu i Hercegovinu. Krilni napadač Matko Miljević dospio je u središte skandala u jednoj amaterskoj kanadskoj ligi nakon što je bez dozvole svog kluba […]

Pretplatite se