Široki Brijeg: Donosimo program 15. simpozija “Stopama pobijenih”

admin
0 0
Read Time:47 Second
U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 22. listopada, bit će održan 15. simpozij pod nazivom “Stopama pobijenih.”

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo.

Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11:00 sati koju će predvoditi fra Andrija Nikić, svećenik u mirovini na Humcu. Nakon sv. mise u samostanskoj dvorani bit će održana sljedeća predavanja.

Politolog prof. dr. sc. Dražen Barbarić govorit će na temu “Anatomija “genetskog antifašizma” ili o kulturi hegemonijskoga pamćenja”.

“Svećenici u logorima Jasenovac i Stara Gradiška 1941. – 1945.” tema je istraživača i publiciste Igora Vukića. A o “Duhovnim zvanjima u Hercegovini do 1972. – plodu katoličkih žrtava” govorit će, pak, prof. dr. sc. fra Andrija Nikić.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VEČER FOLKLORA - SEDMI RAMSKI DANI KULTURE

Večer folklora sastavni je dio Ramskih dana kulture pa smo i ove godine uživali u bogatstvu i raznovrsnosti tradicijske pjesme, glazbe i plesa. U Domu kulture u Prozoru – Rami HKUD “Rama” dječja skupina i skupina odraslih, HKUD “Hercegovac” iz Širokog Brijega i skupina RamEro priredili su posjetiteljima obilje svirke, […]

Pretplatite se