Komarica poslao poruku nasljedniku Majiću

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Biskup Franjo Komarica uputio je, u svoje osobno ime i u ime pomoćnog biskupa mons. Marka Semrena te u ime konzultora i drugih članova Biskupskog ordinarijata čestitku novoimenovanom banjalučkom biskupu Željku Majiću.
Biskup Komarica u čestitci navodi kako je papa Franjo imenovao Majića budućim biskupom banjalučke Crkve, koja već neko vrijeme očekuje svježu zamjenu za dosadašnjeg svoga Ordinarija, koji se već duže vrijeme bori s bremenom svojih godina i sa svojim istrošenim zdravljem, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA). “Bogu dragom zahvaljujemo za ovu Papinu gestu prema ovoj biskupiji i njezinom dosadašnjem biskupu, uvažavajući molbu za odreknuće od pastoralnog vodstva biskupije. Velika i iskrena hvala i tebi, što si svojim dosadašnjim uzornim i požrtvovnim svećeničkim životom i radom zaslužio to povjerenje Svetog Oca i što si – dosljedan svome katoličkom stavu i svećeničkom poslanju – u poslušnosti volji Božjoj, prihvatio i ovu najnoviju, još odgovorniju i izazovniju službu u Kristovoj Crkvi u našem narodu i zemlji”, poručio je Komarica. Kazao je kako se raduju Majićevom dolasku te kako novi banjalučki biskup može računati na svekoliku podršku, prenose Nezavisne.
Podsjetimo, papa Franjo imenovao je sadašnjeg svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije don Željka Majića, za novog banjalučkog biskupa, potvrdila je u petak Apostolska nuncijatura u Sarajevu. Majić će tako zamijeniti biskupa Franju Komaricu koji ide u obitelj i koji je Papi ranije ponudio ostavku u službi zbog navršenih godina.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Unatoč velikim poskupljenjima, jedna namirnica bi mogla pojeftiniti

Prije ulaska u EU šećernu repu je uzgajalo 1200 proizvođača, ove godine njih svega 350. Unatoč velikom poskupljenju namirnica jedna bi uskoro mogla pojeftiniti. Radi se o šećeru, čija je cijena danas dvostruko veća nego prije nekoliko godina. Razlog je masovan uvoz šećera iz Ukrajine, od kada su tamo, zbog rata, ukinute uvozne […]

Pretplatite se