Novu hrvatsku vozačku dozvolu gotovo je nemoguće krivotvoriti

admin
0 0
Read Time:44 Second
Osobne iskaznice u Hrvatskoj uskoro će se moći izraditi u bilo kojoj policijskoj postaji ili upravi, neovisno o boravištu i prebivalištu.

Građani pozdravljaju odluku koja će znatno olakšati i ubrzati proces izrade dokumenata. Osim toga, ovaj tjedan je počelo i izdavanje vozačkih dozvola druge generacije koje je gotovo nemoguće krivotvoriti.

Nove vozačke dozvole imaju moderni čip s najnovijim operativnim sustavom i kriptografskim mehanizmom, kazao je Blaž Sviličić, direktor Sektora proizvodnje u Agenciji za komercijalnu djelatnost za HRT, objasnivši kako čipovi u karticama zastarijevaju kao sva elektronička oprema, te ih je s vremenom potrebno zamijeniti.

Jako je puno tih elemenata koji građanima nisu vidljivi. Oni su skriveni u jako, jako sitnim zaštitnim grafičkim elementima, rekao je Sviličić, ističući kako se radi o dokumentu izrađenom prema najvišim standardima sigurnosti.

Cijena izrade će ostati ista, a dozvole je moguće zatražiti elektroničkim putem ili fizički u policijskim postajama.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nadbiskup Vukšić uputio božićnu poruku

Nadbiskup metropolita vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vuksić povodom blagdana Božića uputio je danas u Sarajevu božićnu poruku. – Riječju Došašće naziva se vrijeme radosnog iščekivanja svetkovine Božića kojom se kršćani sa zahvalnošću sjećaju dolaska među ljude, odnosno rođenja Isusa Krista, Gospodina i Spasitelja. Sastoji se od […]

Pretplatite se