U 258 inspekcijskih nadzora otkrivena 52 radnika ‘na crno’, kontrole i narednih dana

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u srijedu su na širem području Federacije BiH izvršili 258 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkrivena su 52 neprijavljena radnika, 75 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, tri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i četiri objekta koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskalnog uređaja i rad bez odobrenja, zapečaćena su 24 objekta i u 127 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 372.150 KM.

U dva slučaja inspekcijski nadzori su završeni uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije će se provoditi i na dan dočeka Nove godine kao i za vrijeme novogodišnjih praznika. Predmet kontrola bit će prijava radnika u Jedinstveni sustav Porezne uprave FBiH i evidentiranje prometa shodno Zakonu o fiskalnim sustavima u Federaciji BiH. Stoga se pozivaju porezni obveznici da sve zaposlenike prijave u Jedinstveni sustav, da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Fena Foto: Pixsabay

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ovako su Englezi ocijenili Gvardiola i Kovačića u važnoj pobjedi

MANCHESTER CITY u 19. je kolu Premier lige na gostovanju pobijedio Everton 3:1. Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su na klupi aktualnog engleskog prvaka, ali su bili i jedina dva igrača koja je Pep Guardiola uveo u igru. Gvardiol je ušao u 43. minuti umjesto ozlijeđenog Johna […]

Pretplatite se