Sutra slavimo Sveta tri kralja, Bogojavljenje ili Vodokršće – jednu od najstarijih svetkovina

admin
0 0
Read Time:46 Second

Katolici sutra obilježavaju jednu od najstarijih svetkovina, Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, u spomen na dan kada su se biblijski mudraci poklonili novorođenome Spasitelju. Na Sveta tri kralja blagoslivljaju se sol i voda u crkvama, zbog čega se ova svetkovina u narodu zove i Vodokršće.

Raspored svetih misa u tomislavgradskoj spomen bazilici je sljedeći: Tomislavgrad u 7:30, 9, 10:30, 12 sati. Budući da je subota neće biti večernje svete mise u 18 sati. Na filijalama je raspored kao i nedjeljom: Stipanići u 10 sati, Kovači u 11 sati i Širokovac u 11:00 sati. Na svim svetim misama bit će blagoslov soli i vode.

Sutrašnjom se svetkovinom naglašava da je Bog došao spasiti sve ljude i sve narode, što osobito simboliziraju tri mudraca s Istoka koje je do betlehemske štalice dovela Zvijezda. Isusa su darivali zlatom, tamjanom i smirnom, u znak kraljevskoga dostojanstva, božanske naravi i žrtve za ljudske grijehe.

Tomislavcity

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

LOVAČKA VEČER U TOMISLAVGRADU OKUPILA OKO 700 LJUBITELJA LOVA

Lovačka udruga “Orlov kuk” iz Tomislavgrada organizirala je sedmu po redu “Lovačku večer”. Na druženje su pristigli brojni zaljubljenici u lov s područja Bosne i Hercegovine te Hrvatske, ali su se našli i oni koji ne prakticiraju lov, no vole ovakav oblik druženja pa su se rado odazvali pozivu. Na […]

Pretplatite se