Helez: Sankcije za sve pripadnike OS BiH koji budu obilježavali Dan RS-a

admin
0 0
Read Time:57 Second
Ministar obrane BiH Zukan Helez najavio je reakciju u slučaju da pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH prisustvuju obilježavanju neustavnog dana RS-a.

U izjavi za “Avaz” pojašnjava da svako antiustavno i nezakonito djelovanje podliježe sankcijama.

Zakon jasno propisuje rad, ponašanje i djelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH i svaka radnja izvan toga podliježe disciplinskoj i kaznenoj odgovornosti. Oružane snage i Ministarstvo obrane imaju svoje službe koje su po zakonu zadužene da to prate i da podnose izvještaje – kaže Helez.

Podsjetimo, obilježavanje praznika u RS-u počinje u ponedjeljak, dok je središnji događaj najavljen za utorak kada će na Trgu Krajine u Banja Luci biti održan defile.

Ako su sve oči uprte samo u ovo Ministarstvo i Oružane snage, a sva ostala ministarstva puste svoje zaposlenike, onda nismo ništa postigli. Ovdje je potrebna reakcija svih ministarstava, pravosudnih organa – Suda i Tužiteljstva, kao i Ureda visokog predstavnika – ističe Helez.

Komentirajući najavljene letove američkih aviona iznad BiH uoči obilježavanja dana RS, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio diskriminatornim i neustavnim, Helez pojašnjava da se radi o dijelu programa obuke pripadnika Oružanih snaga BiH od strane partnera iz SAD-a.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

LOVAČKA VEČER U LIVNU OKUPILA PREKO 500 LJUBITELJA LOVA

U Livnu je održana Lovačka večer koju je organizirala Lovačka udruga “Cincar”. Lovačka večer okupila je oko 500 ljubitelja lova. Uz bogat stol lovačkih delicija organizirana je i bogata tombola kao i glavne nagrade, a za veselu atmosferu pobrinuli su se livanjski glazbenici Josip Čondrić – Barin, Ilija Gelo i […]

Pretplatite se