Policajci u FBiH prijete prosvjedima i štrajkom

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second
Savez sindikata policije i zaposlenika u ministarstvima unutarnjih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao reprezentativni sindikat za područje poslova javnog reda i sigurnosti na teritoriju FBiH, u prostorijama Federalnog MUP-a održao je u petak sjednicu Upravnog odbora Saveza pri čemu su članice Saveza ukazale na problematiku u radu i sindikalnom djelovanju.

S obzirom na prioritete u rješavanju, Savez je jednoglasno usvojio nekoliko zaključaka od kojih izdvajaju:

Pitanje sudjelovanja Saveza putem njene članice u pregovorima za izradu nacrta Kolektivnog ugovora za uposlene u FMUP-u i FUP-u mora se urgentno riješiti. U vezi s tim će biti upućena urgencija Vladi FBiH i Federalnom MUP-u, sa naznakom i mogućnosti poduzimanja radikalnijih mjera u vidu prosvjednih okupljanja i eventualnog štrajka.

Da se pokrene inicijativa za izmjene i dopune Zakona o policijskim službenicima FBiH u dijelu koji se odnosi na umirovljenje policijskih službenika – invalida rada II kategorije, koji su zbog bolesti ili ozljede na radu raspoređeni na poslove namještenika, a koji su bili u statusu policijskog službenika 15 ili više godina.

Kako se navodi u priopćenju Saveza koje potpisuje predsjednik Dragan Škulj, sve aktivnosti Saveza usmjerene su na poboljšanje materijalno-financijskih, radno-pravnih i socio-ekonomskih prava zaposlenika ministarstava unutarnjih poslova u FBiH, prenosi Faktor.

jabuka.tv Foto: arhiv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Žene žrtve nasilja u EU mogu dobiti izbjeglički status, a u BiH ni zaštitu

Svaka druga žena u BiH žrtva je nasilja u obitelji, a zakoni o njihovoj zaštiti najčešće su samo “mrtvo slovo” na papiru, piše Večernji list BiH. Nasilje nad ženama i nasilje u obitelji problem je koji je tek nedavno izašao iz privatne u javnu sferu. Dugo se na partnersko i […]

Pretplatite se