ČETVRTA SKI ALKA NA KUPRESU

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Alkarsko natjecanje na skijama održalo se na Kupresu po četvrti put i možemo sigurno reći da već prerasta u tradiciju. Cijelo natjecanje održano je upravo po uzoru na prvu vitešku sinjsku alku. Prema pravilniku viteškog alkarskog društva na Ski alci mogu sudjelovati samo skijaši sa sinjskog kraja stoga su Kupres posjetili brojni Sinjani i ljubitelji alke.

Brojni Sinjani, Kuprešaci ali i mnogi drugi pristigli su na Kupres kako bi pratili Ski alku.

Za slavodobitnika se natjecalo 17 ski alkara, a počasnu titulu slavodobitnika osvojio je Zlatko Ugrin.

Na početku samog natjecanja prethodila je ceremonija po ugledu na Sinjsku alku. Poslije svečanog mimohoda odnosno spusta na skijama, kod svečane tribine intonirana je Lijepa naša, a potom je ski alkarski vojvoda poslije prigodnog govora proglasio četvrtu Ski Alku otvorenom. Nakon toga ski alkari su se premjestili na startnu poziciju, a poslije alkarskog zova trubom sa starta su krenuli ski alkari jedan za drugim.

U prvoj trci alkari su više promašili ili uboli „uništa“ dok se u drugoj i trećoj trci natjecanje lagano zahuktavalo.

Neizvjesno je bilo do kraja same treće utrke dok nije slavodobitnik pogotkom u sridu osvojio najviše punata, a nakon čega je uslijedila erupcija oduševljenja nazočne publike, te je time četvrta Sinjska Alka na skijama dobila svoga slavodobitnika. Više u prilogu:

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VAŽNO JE ZNATI ODAKLE DOLAZIŠ - PRIČA JOZE PRANJIĆA I NJEGOVIH GUSALA

U Tomislavgradu u selu Mrkodol  posjetili smo Jozu Pranjića – Kuririća koji je povratnik iz Njemačke i koji je svoj mir predočio u guslama i njihovoj izradi. U Mrkodolu se i zapjevalo a Jozo nam je ispričao otkud ljubav prema guslama te otkad ih izrađuje. Više u prilogu:

Pretplatite se