Obilježena 30. obljetnica Bijelog puta

admin
0 0
Read Time:44 Second

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je obilježavanje 30. obljetnice Humanitarne akcije Bijeli put za Novu Bilu u dvorani crkve sv. Felixa i Regule u srijedu 6. prosinca 2023.

Jedan od organizatora Bijelog puta fra Iko Skoko, a sada misionar u HKM Zürichu, pozdravio je sve nazočne i iznio nekoliko detalja o počecima Bijelog puta. Zatim prikazan je dokumentarni film Bijeli put Zdenka Jurilja.

Nakon filma fra Iko je predvodio molitvu za pokojnog Antu Vlajića, koji je je ubijen u Gorenjem Vakufu na povratku konvoja, te za sve pokojnike koji su sudjelovali na Bijelom putu i sve stradale u Srednjoj Bosni. Zahvalo je Kadru d.o.o. Široki Brijeg što je dopustio prikazivanje filma u  Zürichu.

Neki od gledatelja bili su prije 30 godina djeca pred crkvom Svetog Duha u Novoj Biloj kad je konvoj Bijeli put stigao pred crkvu  u prosincu 1993. – navode u HKM Zürich.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Rusija će održati predsjedničke izbore 17. ožujka 2024.

Gornji dom ruskog parlamenta glasao je u četvrtak da datum ruskih predsjedničkih izbora bude 17. ožujka 2024. godine. Odluka je jednoglasno donesena sa 162 glasa u Vijeću Federacije. “Ovom odlukom zapravo počinjemo izbornu kampanju”, rekla je Valentina Matvijenko, predsjednica Vijeća Federacije. Dodala je da će prvi put na izborima glasati […]

Pretplatite se