Nepoznati avion ušao u zračni prostor Hrvatske, digli se MiG-ovi

admin
0 0
Read Time:55 Second

Na nebu iznad Hrvatske odvijala se prava drama kada je maleni zrakoplov ušao u naš zračni prostor, ali nije odgovarao na pozive kontrole leta.

Obaviješten je i MORH te su dignuti nadzvučni lovci presretači MiG-21.

Zrakoplov Piper PA-24 u nedjelju je oko 10.50 ušao u hrvatski zračni prostor, ali nije uspostavio komunikaciju s oblasnom kontrolom leta niti nakon desetak ponovljenih upita.

U presretanje jednomotornog zrakoplova poslan je dežurni dvojac 191. eskadrile lovačkih zrakoplova 91. krila HRZ-a, koji je presreo Piper te u okolici Slunja završio s akcijom, objavio je AvioRadar.

 

“U ovom trenutku nemamo provjerenih pojedinosti o naravi problema, ali možemo sa sigurnošću potvrditi da je naša komunikacija na svim frekvencijama bila uredna s ostalim zrakoplovima”, kazali su iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

“Zrakoplov je napustio zračni prostor RH u 12.11 UTC. Pokrenut je standardni postupak u takvim situacijama te je obaviješten MORH, koji nadzire hrvatski zračni prostor u ovom kontekstu”, izvijestili su.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže AvioRadar, radiostanica spornog zrakoplova bila je namještena na pogrešan kanal, zbog čega nije bilo moguće uspostaviti komunikaciju sa zrakoplovom.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Problemi uoči otvaranja Olimpijskih igara: Francuske željeznice na meti vandala, podmetnuto nekoliko požara

Samo nekoliko sati prije otvaranja Olimpijskih igara francuske željeznice upozoravaju kako je njena infrastruktura bila meta ‘zlonamjernih radnji’ kojima je cilj bio paraliziranje sustava. BBC piše kako je ovim radnjama zahvaćeno nekoliko brzih linija zapadno, sjeverno i istočno od Pariza te da su brojni vlakovi otkazani. Željeznica navodi kako bi […]

Pretplatite se