Problemi uoči otvaranja Olimpijskih igara: Francuske željeznice na meti vandala, podmetnuto nekoliko požara

admin
0 0
Read Time:54 Second

Samo nekoliko sati prije otvaranja Olimpijskih igara francuske željeznice upozoravaju kako je njena infrastruktura bila meta ‘zlonamjernih radnji’ kojima je cilj bio paraliziranje sustava. BBC piše kako je ovim radnjama zahvaćeno nekoliko brzih linija zapadno, sjeverno i istočno od Pariza te da su brojni vlakovi otkazani. Željeznica navodi kako bi rješavanje ove situacije moglo potrajati ‘cijeli vikend dok traju popravci’.

Sinoć smo bili žrtva nekoliko vandalskih djela na brzim prugama. Požari su namjerno podmetnuti kako bi oštetili instalacije – navodi SNCF u priopćenju. Novinska agencija AFP upravo je izvijestila o komentarima koje je primila od izvora bliskog istrazi koji kaže da su paljevine bile “sabotaža”. Njihov izvor je dodao da su napadi “očito koordinirani”, navodi novinska agencija.

Francuski ministar prometa oštro je osudio ‘kriminalne radnje’. – Koordinirane zlonamjerne akcije sinoć su bile usmjerene na nekoliko TGV linija i ozbiljno će ometati promet do ovog vikenda. Oštro osuđujem ove kriminalne radnje koje će ugroziti odlaske na godišnji odmor mnogih Francuza – objavio je ministar na društvenim mrežama te se zahvalio osoblju željeznica koji čine sve da što je brže moguće omoguće sve usluge.

 

izvor:Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BiH: Više od 7000 oboljelih od ospica, SZO i UNICEF pozivaju na hitnu reakciju

Zbog bolesti koja je bila gotovo iskorijenjena obolijevaju tisuće stanovnika BiH, a u nekoliko županija proglašena je epidemija, piše Večernji list BiH. Broj oboljelih od ospica diljem BiH i dalje raste te je prešao 7000. Ta činjenica natjerala je i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) i UNICEF da reagiraju i upozore […]

Pretplatite se