Brzi i kremasti desert: Pita bez pečenja koja spaja okuse banana, karamela i šlaga

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Ovo je tradicionalan kolač u Velikoj Britaniji priprema se od podloge od keksa, nadjeva od banana i karamela te šlaga, a što je najbolje – ne peče se.

Pita je naziv za kolač koji se može pripremiti ili od vučenog ili pak prhkog tijesta. Tako i pita od jabuka može biti s lisnatim ili vučenim tijestom, a američka pita od jabuka radi se od prhkog tijesta i s prepoznatljivom rešetkom od tijesta na vrhu.

Tradicionalne pite mađarica, bijela i medena pita rade se od kora prhkog tijesta. Prhke pite mogu se peći u kalupima poput tarta i obično se sastoje od podloge koja se može napraviti od tijesta ili mljevenog keksa te nadjeva od voća. Jedna od jednostavnijih pita je i američka nemoguća pita s kokosom.

Engleska pita “banoffee” dobila je naziv po glavnim sastojcima – banani i karamelu (toffee). Ovo je tradicionalan kolač u Velikoj Britaniji priprema se od podloge od keksa, nadjeva od banana i karamela te šlaga, a što je najbolje – ne peče se, piše Skuhaj.hr.

Sastojci

Tijesto:

125g maslaca
275g mljevenog keksa

Nadjev:

175 g maslaca
175 g šećera
397 g slatkog kondenziranog mlijeka
2 srednje banane
150 g vrhnja za šlag u prahu
šećer u prahu po ukusu
hladnog mlijeka koliko je potrebno za šlag
čokolada za dekoraciju

Priprema

– Maslac otopite na laganoj vatri pa ga pomiješajte s mljevenim keksima.

– Pripremljeno tijesto dobro utisnite u dno kalupa i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

– Izmiksajte maslac i šećer.

– Stavite na vatru i uz miješanje zagrijavajte dok se ne rastopi. Ulijte kondenzirano mlijeko i uz stalno miješanje, od trenutka kada zavrije, kuhajte na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok se smjesa ne zgusne.

– Masu prelijte preko ohlađenog tijesta, pa ostavite da se ohladi i stegne.

– Banane narežite na kolutove i rasporedite po nadjevu te ostavite da se ohladi.

– Izmiksajte šlag po uputama s mlijekom i šećerom u prahu. Umućeni šlag nanesite preko banana te ukrasite po želji naribanom čokoladom.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Koje su sorte krumpira najbolje za skladištenje?

Kako bi se smanjili gubici koji nastaju čuvanjem gomolja u skladištima, izbor sorte je jedan od najvažnijih čimbenika, te svakako adekvatan i kvalitetan skladišni prostor. Za dulje skladištenje treba birati kasne sorte koje imaju veći sadržaj suhe tvari. Sorta Princ je jedna od najboljih sorti koja se može najdulje čuvati […]

Pretplatite se