Međunarodni je dan žena – simbol solidarnosti i podrške

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Svake godine, 8. ožujka, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan žena.

Ovaj dan posvećen je slavljenju ženskih dostignuća, borbi za rodnu ravnopravnost i podizanju svijesti o izazovima s kojima se žene suočavaju diljem svijeta. On pruža priliku za refleksiju o napretku postignutom u ostvarivanju prava žena, ali isto tako podsjeća nas na napore koji su još uvijek potrebni kako bi se postigla puna jednakost.

Povijest Međunarodnog dana žena seže u 20. stoljeće, s korijenima u radničkim pokretima i borbi za ekonomska, politička i socijalna prava žena. Prva obilježavanja datiraju još iz početka 20. stoljeća, kada su se žene širom svijeta udružile u borbi za pravo glasa, bolje radne uvjete i pravedniju društvenu strukturu.

Danas, Međunarodni dan žena nije samo prilika za slavlje, već i podsjetnik na izazove s kojima se žene i dalje suočavaju. Nejednakost plaća, rodne predrasude, nasilje nad ženama i nedostatak pristupa obrazovanju i zdravstvenim uslugama samo su neki od problema koji zahtijevaju pažnju i akciju.

Međunarodni dan žena također je vrijeme za priznanje ženskih dostignuća u svim sferama života – od znanosti, umjetnosti i politike, do gospodarstva, sporta i aktivizma. Ova dostignuća su inspiracija i poticaj za sve nas da se borimo za pravednije, inkluzivnije društvo u kojem svaka žena ima priliku ostvariti svoje potencijale.

Osim što je prilika za slavlje, Međunarodni dan žena je i dan solidarnosti i podrške. Važno je da se žene međusobno podržavaju i potiču, te da zajedno rade na stvaranju bolje budućnosti za sebe i za buduće generacije.

Svim ženama neka je sretan!

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Malo poznati WhatsApp trik: Evo kako možete pročitati cijelu poruku bez otvaranja

Mnogi ljudi nisu svjesni da postoji WhatsApp trik koji će vam omogućiti da pročitate primljene poruke u cijelosti, a da ih uopće ne otvorite. U užurbanom svijetu u kojem živimo, gdje dobivamo na desetke poruka dnevno, ponekad je nemoguće odmah na sve odgovoriti, bez obzira na to koliko nam je […]

Pretplatite se