HDZ BiH se oglasio o nametanju izmjena Izbornog zakona

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Iz HDZ-a BiH u srijedu su izrazili “duboko žaljenje” zbog odluke visokog predstavnika da “u vremenu stabilne političke vlasti, intenzivnog liderskog dijaloga i otvorenja pregovaračkog procesa BiH s EU” posegne za nametanje rješenja.

Odlukom da se nametne 114 izmjena Izbornog zakona, smatraju u HDZ-u BiH, kompromitiraju se svi dosada postignuti pozitivni učinci parlamentarne većine i stavlja u nezavidan položaj njeno buduće zajedničko funkcioniranje.

Ovakve nepotrebne intervencije u domaće zakonodavstvo samo par dana nakon pozitivnog izvješća EU prema Bosni Hercegovini kojim se priznaju i prepoznaju pozitivni jednogodišnji rezultati izvršne i zakonodavne vlasti, mogu imati nesagledive posljedice na daljnje integracijske procese što bi poništilo snažan sinergijski učinak koji je europska perspektiva donijela Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

U HDZ-u BiH smatraju kako rješenja koja ne obuhvaćaju sve aspekte Izbornog zakona “neće postići zaštitu i vjerodostojnost izbornog procesa, nego će izglednije uvesti BiH u neizvjesno, politički motivirano i duboko kompromitirano upravljanje izbornim procesom”.

Posebno smatramo opasnim da nametanje ovog i bilo kojih drugih zakonskih rješenja, uspostavlja praksu protivnu demokratskim principima kojima se potpuno obesmišljava uloga parlamenata i demokratski izabranih predstavnika, što je srž demokracije.

Stoga pozivamo sve nositelje vlasti bez obzira na različito promišljanje oko nametnutih odluka, da zajedničkom suradnjom i dijalogom vratimo procese odlučivanja u okrilje legitimno izabranih predstavnika koji sukladnu Ustavu i najvišim demokratskim standardima imaju odgovornost i obvezu predvoditi sve političke procese u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ivanišević više nije Đokovićev trener

SRPSKI tenisač Novak Đoković i njegov hrvatski trener Goran Ivanišević više neće surađivati. Došlo je do prekida poslovnog odnosa koji je trajao pet godina, tijekom kojih je Đoković postao najbolji tenisač u povijesti. Đoković je vijest o prekidu objavio na Instagramu. Srpski mediji objavili su vijest uz napomenu da je […]

Pretplatite se