POLOŽENI VIJENCI I UPALJENE SVIJEĆE U SPOMEN ŽRTVAMA HRVATSKOG NARODA NA KUPRESU 1992.

admin
0 0
Read Time:42 Second

Padom Kupresa prije 32. godine na tragičan način završena je bitka za Kupres. U spomen žrtvama Hrvatskog naroda na Kupresu 1992. godine položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima – Suho Polje, Kupreško Polje i spomen obilježju Vukovarskim braniteljima. A vijenac je položen Ivici Opačku (Paji) u Donjem Malovanu, koji je prva žrtva rata na Kupresu.

Vijence su položili Općinski načelnik g. Zdravko Mioč s predstavnicima Koordinacije udruga Domovinskog rata Kupres kao i predstavnicima grada Vukovara.

Ovih dana prisjećamo se pada Kupresa, te 160 poginulih i nestalih Hrvata na Kupreškoj visoravni, samo dva dana nakon što je uspostavljeno Hrvatsko vijeće obrane (HVO).

Pad Kupresa trajan je simbol patnje i stradanja, ali i hrabrosti i odanosti hrvatskih branitelja. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Obavijest iz konzulata Republike Hrvatske u Livnu

Prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, izbori u inozemstvu se održavaju u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske te će se 16. i 17. travnja 2024. godine izbori za zastupnike u Hrvatski sabor na teritoriju Bosne i Hercegovine održati na sljedećim biralištima: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu– izvan prostorija predstavništva, na […]

Pretplatite se