Devastirana biblioteka na otvorenom u Mostaru

admin
0 0
Read Time:56 Second

Biblioteke na otvorenom, koje su bile smještene na pet lokacija u Mostaru, poptuno su devastirane, piše N1.

Centar za razvoj mladih PRONI iz Mostara je ovu akciju napravio krajem 2020. godine, s ciljem da djeca i odrasli mogu posuditi knjigu, pročitati je i vratiti. Isto tako, djeca su svoje knjigne donosila u otvorene biblioteke i ostavljati ih.

To je funkcioniralo određeno crijeme, a danas, bar na jednoj od lokacija u novootvorenom dječijem parku u ulici Maršala Tita, to nije slučaj.

Otvorene biblioteka je devastirana, knjiga više nema, a roditelji su razočarani.

“Dovodim djecu u park. Sjećam se da smo prošle godine ovdje donosili knjige i posuđivali nove. Danas toga više nema. Vjerovatno mnogi ni ne znaju za što služe ove male ladice”, kaže Nedžma.

“Djeca gledaju, posebno adolescenti, nasilan sadržaj na društvenim mrežama, Youtubeu, i taj poriv dominira. Ruše sve što vide. Tako su i ove otvorene biblioteke, vjerovatno oni, uništili. Jednostavno, ne vole čitati i ne zanima ih pisana riječ”, kaže Emir.

Akcija postavljanja uličnih biblioteka organizirana je u sklopu projekta “Kreiraj sve(mir)” koji je trajao od studenog 2020. do lipnja 2021. godine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Crnogorski vojnici spriječili uklanjanje spomen-ploče hrvatskim braniteljima

Pripadnici Vojske Crne Gore spriječili su jučer Komunalnu inspekciju Općine Kotor da izvrši nalog Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Crne Gore koja je naložila uklanjanje nezakonito postavljene spomen-ploče u krugu bivšeg vojnog skladišta u Morinju, pišu crnogorske Vijesti. Podsjetimo, logor Morinj je tzv. sabirni centar u kojem su bili zatočeni […]

Pretplatite se