Ljubuški sve poželjnije mjesto za život

admin
0 0
Read Time:45 Second
U Ljubuški se sve više doseljavaju mlade obitelji iz drugih hercegovačkih općina i gradova, a i drugih država, a razlog su brojne demografske mjere koje ovaj grad nudi posljednih godina.

Cilj lokalnih vlasti je da mladi koji žive u Ljubuškom ostanu ovdje i da im se olakša život, ali i da se privuku nove mlade obitelji u ovaj grad, i u tome uspijevaju, navodi BHRT.

Ljubuški posljednih godina nudi brojne demografske mjere kako bi zadržao mlade ljude da ostanu ovdje. Između ostalog, nudi potporu za rodilje, dječji doplatak, subvencije vrtića, besplatan prijevoz za učenike i potporu studentima.

Zahvaljujući demografskim mjerama, Ljubuški je prošle godine prvi put nakon dugo godina konačno zabilježio pozitivan prirodni prirast, kaže gradonačelnik Vedran Markotić.

Navodi kako je cijela Zapadnohercegovačka županija usmjerena ka demografskoj politici, i da bi takav primjer trebale slijediti i druge sredine, jer je to jedini način da mladi ostanu u našoj zemlji.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Evo što je Dinamo objavio jutro nakon što je opet postao prvak Hrvatske

DINAMO je pogotkom Arijana Ademija pobijedio Osijek (1:0) na Maksimiru i time dva kola prije kraja osigurao naslov prvaka SuperSport HNL-a. Zagrebačka momčad ima sedam bodova više od Rijeke, koja je u subotu izgubila od Varaždina (3:1) i tako i matematički ostala bez izgleda za titulom. Dinamo je u nedjeljno […]

Pretplatite se