Leko: Vlada ZHŽ isplatila sve obveze po sudskim presudama

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Zapadnohercegovačka županija s današnjim danom izmirila je sve obveze pristigle po sudskim izvršenjima, potvrdila je za Fenu ministrica financija i dopredsjednica Vlade ZHŽ Blagica Leko.

Prema njenim riječima, od 1. siječnja 2023. godine do danas na ime pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun Zapadnohercegovačke županije iz proračuna ove županije isplaćeno je ukupno 5.558.305,67 KM, dok ukupni izmireni iznos u posljednjih devet godina iznosi čak 14.016.338,10 KM.

Naime, s intenzivnijim isplatama sudskih ovrha Vlada Zapadnohercegovačke županije krenula je 2015. godine na inicijativu tadašnjeg ministra financija Tonija Kraljevića koji je izmirenje ove vrste obveza stavio visoko na listu prioriteta.

Kako su istakli iz Ministarstva financija ZHŽ, plaćanje se vršilo temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun ZHŽ. S izmirenjem ovih obaveza Zapadnohercegovačka županija nije stala čak ni u pandemijskim godinama kada je bilježeno smanjenje prihoda, te je u razdoblju 2019. – 2022. godina na račune proračunskih korisnika uplaćeno 5.049.169,29 konvertibilnih maraka obveza nastalih sudskim presudama.

Inače, riječ je o obvezama koje se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina, a sredstva su isplaćena s proračunske pozicije Ministarstva financija ZHŽ.
poster

-Drago mi je da je priča isplate sudskih izvršenja završena, te da ova vrsta obveza više ne tereti transakcijski račun ZHŽ. Od ukupne isplaćene sume najviše sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika i djelatnika MUP-a ZHŽ, zaključila je ministrica Leko.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

10 učinkovitih načina da smanjite račun za namirnice dok cijene rastu

Svjedoci smo kako cijene stalno rastu i sve je teže jesti kvalitetno, te smo istražili najbolje načine da smanjite račun za namirnice. Svi nažalost osjećamo posljedice inflacije, i to je vidljivo u svakodnevnoj kupovini osnovnih namirnica. Cijene prehrambenih proizvoda porasle su u odnosu na prošlu godinu, a određene kategorije porasle […]

Pretplatite se