Pravi domaći: Iskoristite sezonu jagoda i napravite džem – osvaja savršenim okusom

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Priprema džema kod kuće omogućuje vam kontrolu nad sastojcima i osigurava da vaš džem ne sadrži umjetne dodatke

Vrijeme je jagoda, a ništa nije bolje od domaćeg džema. Svježe, sočne jagode koje su upravo dozrele na suncu idealne su za izradu džema. Na taj način ćete sačuvati okus i miris jagoda te uživati u njemu tijekom hladnijih dana.

Priprema džema kod kuće omogućuje vam kontrolu nad sastojcima i osigurava da vaš džem ne sadrži umjetne dodatke. Osim toga, domaći džem može biti prekrasan dar za prijatelje i obitelj, koji će sigurno cijeniti trud i ljubav uloženu u izradu, piše emedjimurje.

Evo jednostavnog recepta za pripremu ukusnog džema od jagoda, koji će vas sigurno osvojiti svojom lakoćom i savršenim okusom.

Sastojci:

4 kg jagoda

1,5 kg šećera (za zdraviju verziju stavite npr. brezin šećer)

Džemfix (prirodni pektin za džemove)

Sok od jednog limuna

Upute za pripremu:

Priprema Jagoda:Jagode operite pod hladnom vodom. Odstranite peteljke i narežite ih na sitnije komade.U veliki lonac stavite narezane jagode. Dodajte džemfix i pola kilograma šećera. Stavite lonac na srednje jaku vatru i povremeno miješajte dok ne uzavrije.

Kada smjesa počne kuhati, uklonite pjenicu koja se stvorila na površini. Dodajte preostali šećer i limunov sok i nastavite kuhati još 5 minuta uz stalno miješanje.

Sterilizacija Staklenki:

Dok se džem kuha, otvorene staklenke stavite u rernu zagrijanu na 100°C kako bi se sterilizirale. Ostavite ih u rerni dok džem ne bude spreman za ulijevanje. Vrući džem pažljivo ulijte u tople staklenke pomoću lijevka. Zatvorite staklenke poklopcima i okrenite ih naopačke kako bi se stvorio vakuum.Ostavite staklenke da se potpuno ohlade.

Nakon što se staklenke ohlade, spremite ih na hladno i tamno mjesto a možete i u frižider. Na taj način džem može trajati mjesecima i biti će savršen za uživanje tijekom zime.

Večernji.ba Foto: Ilustracija

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Odobrena sredstva za realizaciju projekata na području općine Tomislavgrad

U okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije RH odobrilo je financiranje sljedećih projekata na području općine Tomislavgrad, a sredstva za provedbu Programa osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu, priopćeno je iz […]

Pretplatite se