Svetkovina je Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo

admin
0 0
Read Time:43 Second

Ja sam s vama, Isus veli,
s nama ostat žarko želi,
dok pod svetim prilikama
Srce kuca: Ja sam s vama!

Svetkovina je Presvetoga Tijela i Krvi Kristove –  Tijelovo. Slavi se u Četvrtak poslije svetkovine Presvetoga Trojstva i zapovjedna je svetkovina.

Tijelovo je uspomena na dan kada je Isus s učenicima slavio posljednju večeru. U Hrvata se još od davnina udomaćio i naziv Brašančevo. Naime, Brašančevo dolazi od riječi brašno, od čega se mijesi tijesto i pravi kruh, a kruh u pretvorbi u sv. misi postaje Tijelo Kristovo. Stoga je ovaj naziv u našem narodu duboko simbolički utemeljen.

U svim crkvama duvanjskoga dekanata danas će biti slavljene svete mise, a poslije pučke svete mise u 10:30 sati, bit će svečana procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom kroz naš grad.

Podsjećamo da je odlukom resornoga županijskog Ministarstva današnja svetkovina neradni dan u Hercegbosanskoj županiji.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

26. REDOVITA SJEDNICA OV - TOMISLAVGRAD

U općinskoj vijećnici održana je 26.redovita sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad, na dnevnom redu našlo se 27 točaka. Na samom početku uslijedila je nadopuna dnevnog reda budući da je Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije zatražilo suglasnost od Općinskog vijeća Tomislavgrad za donošenje Odluke o pristupanju provođenja procedure proširenja koncesije za izgradnju vjetroelektrane […]

Pretplatite se