Otvorena je izložba božićnih jaslica u Livnu

admin
0 0
Read Time:54 Second

Na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca 2023., u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica – Livno, održana je izložba božićnih jaslica. Ovaj je projekt podržao i samostan svetog Petra i Pavla na Gorici u Livnu, a usko je vezan uz franjevačku duhovnost. Naime, ove godine se obilježava 800-ta obljetnica prvih živih jaslica, koje je u Grecciu uprizorio sveti Franjo Asiški, utemeljitelj Franjevačkog reda

Božićne jaslice su vješto izradili framaši iz Livna, Ljubunčića, Podhuma i Bile. U izradi su im se pridružili i postulanti Franjevačke provincije Bosne Srebrene te Marija Pavić, Josip Gelo, Željka Markov i Marko Lučić. Izložbu je organizirao muzej uz posebnu suradnju s umjetnikom Jurom Semrenom, koji je napravio jedinstven skulpturalni prikaz jaslica s pojedinačnim figurama isklesanim u drvetu.

Neposredno nakon pučke mise otvorena je izložba na koju se odazvalo mnoštvo ljudi. Posjetitelji su ostali oduševljeni kreativnim jaslicama. Najviše je bilo mladih obitelji i djece, koji su se nakon obilaska jaslica okrijepili kolačima i sokom.

Samostan i osoblje muzeja zahvaljuju posjetiteljima te ističu, za sve one koji su propustili izložbu, da će jaslice biti izložene sve do 20. prosinca.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Koncerti, humanitarne akcije, druženja, lampice, svijeće, radost i veselje u svim gradovima... Božić nam dolazi

Posljednji ovogodišnji mjesec s početkom adventa u Posavini donosi brojne zanimljive blagdanske sadržaje pune radosti, darova, koncerata. Ususret najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću počinju i tradicionalni božićni koncerti, piše Večernji list BiH. “S pjesmom u došašće” naziv je koncerta zbora Adoro koji je održan u crkvi sv. Jakova Markijskog u Grebnicama. […]

Pretplatite se