Koncerti, humanitarne akcije, druženja, lampice, svijeće, radost i veselje u svim gradovima… Božić nam dolazi

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Posljednji ovogodišnji mjesec s početkom adventa u Posavini donosi brojne zanimljive blagdanske sadržaje pune radosti, darova, koncerata. Ususret najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću počinju i tradicionalni božićni koncerti, piše Večernji list BiH.

“S pjesmom u došašće” naziv je koncerta zbora Adoro koji je održan u crkvi sv. Jakova Markijskog u Grebnicama. Svečano će biti i u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Orašju jer Božićni koncert, koji se organizira 13. prosinca, bit će u znaku nastupa Hrvatskog narodnog kazalište Osijek. Uz orašku župu, suorganizator koncerta je Centar za kulturu Orašje.

Advent u Domaljevcu

U sklopu ovogodišnjeg adventskog programa 17. prosinca će djeca i mladi okititi božićno drvce na trgu u Domaljevcu, a pred sami Božić, 22. prosinca u dvorani Hrvatskoga doma održat će se božićna priredba učenika OŠ braće Radića Domaljevac. Cjelokupna manifestacija obilježavanja adventa u Domaljevcu završava 23. prosinca organizacijom “Božićne radosti” koja tradicionalno okuplja veliki broj žitelja. Tog dana održat će se blagoslov jaslica, božićni sajam, vožnja u kočijama, kao i podjela paketića za najmlađe. Zbog olujnog nevremena koje je zadesilo općinu krajem srpnja, 25. Domaljevačka tkanica održat će se 30. prosinca u dvorani Hrvatskoga doma u Domaljevcu, čime i završava adventska manifestacija.

Brojne blagdanske sadržaje pripremaju i u općini Odžak, također u znaku svečanog paljenje adventskih svijeća, Božićnog koncerta koji u župnoj crkvi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja Odžak priprema s dva crkvena zbora sestra franjevka Marijina misionarka Agnescka Hwalinska te niz kulturnih sadržaja koje organizira Centar za kulturu Odžak. Tradicionalnu humanitarnu akciju u povodu božićnih blagdana i ove godine organiziraju framaši toliške župe. Oni su na svojim radionicama pripremili bogat izbor adventskih vijenaca koje prodaju nakon nedjeljnih misa.

Blagdansko ozračje osjeti se i u gotovo svim gradovima i općinama u Bosni i Hercegovini. Većina sadržaja manifestacije “Advent u Stocu 2023.” premještena je u Gradski park, gdje je i središnje mjesto održavanja. Taj dio je posebno ukrašen. Upravo su na tu lokaciju postavljene i adventske gastro-kućice. Iako nikada u Ljubuškom nitko nije ukrasio grad, a da netko nije imao primjedbi, ovaj put ulicama grada osjeti se posebni blagdanski ugođaj. Ljubušaci se ponose što njihov grad slovi kao najljepše okićen grad u BiH. I zaista i jest tako. Ljubušaci su se potrudili s osvjetljenjem tako da su u grad donijeli prekrasno blagdansko svjetlo.

Ljubuški najljepše okićen

Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače počeo je Advent u Mostaru. Adventska manifestacija u svom prvom danu posjetiteljima je ponudila prigodan program uz nastup Hrvatske glazbe Mostar, klape Trs i zbora Glazbene škole Ivana pl. Zajca. Na pozornici ispred Kosače posjetitelje manifestacije “Advent u Mostaru” sljedećih dana očekuje bogat i šarolik dnevni zabavni program u kojemu će sudjelovati učenici mostarskih škola, mališani iz vrtića te KUD-ovi. Svakako će najveću radost kod najmlađih posjetitelja izazvati dolazak sv. Nikole koji je planiran na pozornici ispred Kosače u srijedu, 6. prosinca, od 15 sati pod sponzorstvom Naklade Alfa. Adventske radosti za djecu i darovi, uz druženje sa svetim Nikolom, donijet će pravi duh blagdana u Mostar. Kako bi ovaj dan još više uljepšali mališanima, Lola klaunovi će izvesti predstavu “Ples s vilenjacima”. Po uzoru na svjetske metropole, blagdansku čaroliju u Mostaru od sredine prosinca upotpunit će i klizalište. Prvi put ove godine i u Širokom Brijegu je organiziran adventski program koji će trajati do sredine siječnja iduće godine.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Rekordne cijene zlata, predviđa se daljnji rast

Cijene zlata ostvarile su novi rekord u ponedjeljak, drugi dan zaredom, sa spot cijenama koje su dosegle 2.100 dolara, dok se čini da će se globalna navala za polugama nastaviti. Cijene zlata su na putu da dosegnu nove najviše razine sljedeće godine i mogle bi ostati iznad razine od 2.000 […]

Pretplatite se