Ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Aleksandar Rodić na konferenciji o pristupanju zemalja Jugoistočne Europe Europskoj uniji

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

U organizaciji Ministarstva pravde BiH, a u saradnji sa Izaslanstvom EU, Direkcijom za europske integracije i projektom EU4Justic, u Sarajevu je u četvrtak 27. lipnja. 2024. godine, održana “Ministarska konferencija na temu pregovora o pristupanju država Jugoistočne Europe Europskoj uniji (Poglavlje 23-Pravosuđe, borba protiv korupcije i temeljna prava) i preostalim koracima do ove faze”.

U radu konferencije sudjelovao je ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Aleksandar Rodić.

Poglavlje 23-Pravosuđe i temeljna prava je jedno od najizazovnijih i najsloženijih poglavlja, a brzina i trajanje pregovaračkog procesa u ovoj oblasti izravno utječe i na napredak u drugim aspektima pregovora sa Europskom unijom.

Politike EU u oblasti pravosuđa i temeljnih prava imaju za cilj održati i razvijati Uniju kao područje slobode, sigurnosti i pravde. Uspostavljanje neovisnog i efikasnog pravosuđa od najveće je važnosti. Nepristranost, integritet i visoki standardi presuđivanja sudova od temeljnog su značaja za očuvanje vladavine prava.

To zahtijeva čvrstu posvećenost uklanjanju vanjskih utjecaja nad pravosuđem i osiguravanje odgovarajućih financijskih sredstava i
obuke. Isto tako, države članice moraju se efikasno boriti protiv korupcije koja predstavljaprijetnju stabilnosti demokratskih institucija i vladavine prava. Čvrsti pravni okvir i pouzdaneinstitucije su potrebne da podrže koherentnu politiku prevencije i sprječavanja korupcije.

Države članice moraju osigurati poštovanje osnovnih prava i prava građana EU, koja suzagarantirana pravnim temeljem Europske unije, kao i samom Poveljom Europske unije o osnovnim pravima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HŠK POSUŠJE Stigli bivši nogometaši Benfice i Dinama

HŠK Posušje nastavlja se pojačavati uoči početka priprema i nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon što je na Mokri Dolac iz Zrinjskog stigao vratar Antonio Soldo, Posušje je danas objavilo dva nova igrača koja će u sljedećoj sezoni nositi dres ovog kluba. Prvi od njih je Marko Martinović. […]

Pretplatite se