Ljubušak postaje šef europskih obavještajaca

admin
0 0
Read Time:55 Second

Ravnatelj hrvatske Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić od rujna preuzima Obavještajno analitički centar EU-a (EU INTCEN).

Markićev prvi pomoćnik Hrvoje Omrčanin bit će imenovan zamjenikom ravnatelja te će, nakon Markićeva odlaska, voditi agenciju do izbora novog ravnatelja.

Markićev odlazak u tzv. europsku SOA-u u utorak je potvrdio premijer Andrej Plenković rekavši kao je dogovoreno da mu se mandat produlji za dva mjeseca, nakon čega ćemo se vratiti na tu temu, piše Hina.

Daniel Markić je rođen u Parizu 21. srpnja 1972., gdje je njegov otac Ante stigao iz rodnih Veljaka pokraj Ljubuškoga. Majka Dinka podrijetlom je iz Glavine Donje pokraj Imotskoga.

Taj izbor ne bi mogao proći i bez europskih partnera, što znači da Markić ima potporu najvećih europskih sigurnosnih sustava, jer se mjesto direktora INTCEN-a popunjava natječajem i nije riječ o nacionalnoj kvoti.

 

Plenković je izvijestio da je Markić, “nakon jednog međunarodnog natječaja u okviru EU izabran da postane direktor Intelligence Centra za cijelu EU”, te će biti “ključna osoba u europskoj službi za vanjske poslove” pod visokim predstavnikom Josepom Borrellom, a tu bi dužnost trebao preuzeti od rujna.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Mladima posao ili pripravnički staž u roku četiri mjeseca od kad postanu nezaposleni

Uz koordinaciju Ministarstva civilnih poslova, Bosna i Hercegovina bi trebala ostvariti potpuni pristup Programu Garancija za mlade. Program je instrument Europske unije koji osigurava da svi mladi mlađi od 25 godina dobiju kvalitetnu ponudu zaposlenja, nastavka obrazovanja, pripravništva ili pripravničkog staža u roku od četiri mjeseca nakon što su postali […]

Pretplatite se