Idealne destinacije u Hercegovini kao alternative moru

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Dok mnogi odlaze na obalu tijekom ljetnih mjeseci, Hercegovina nudi brojne osvježavajuće alternative za kupanje, koje su jednako privlačne i očaravajuće.

ČAPLJINA

Grad na čak četiri rijeke – Trebižat, Neretva, Krupa i Bregava svojim stanovnicima pruža brojne plaže koje postaju sve popularnije i među turistima.

LJUBUŠKI

Osim dobro poznatih vodopada Koćuše i Kravice na rijeci Trebižat, Ljubušaci na raspolaganju imaju zasigurno najveći broj kupališta u okolici.

Čeveljuša, Božjak, Baščine, Tegaševac… samo su neki od njih.

MOSTAR

Poznato gradsko izletište Bunica, Mostarcima ovoga ljeta nije na raspolaganju, budući da se radi na njegovoj revitalizaciji.

Ipak, tu su Drežnica i Mostarsko jezero. Drežnica je mjesto nazvano po rijeci Drežanki koja je duga 21 km, a koja se nalazi na magistralnoj cesti od Jablanice do Mostara

JABLANICA

Jablaničko jezero i njegove plaže našle su se na popisu 100 najboljih plaža. Uz Jablaničko, posebno se ističe i Grabovičko jezero koje pruža jedan od najljepših pogleda na planine Čvrsnicu i Prenj.

PROZOR-RAMA

Umjetno jezero te rijeka Rama koja izvire u selu Varvara nudi brojne mogućnosti za osvježenje. Kao najbolja mjesta za kupanje izdvajaju se Ploča, Podbor, Šćit te Jaklići.

STOLAC

Stolac, grad bogate povijesti i kulture, nudi nekoliko predivnih lokacija za opuštanje.

U kanjonu rijeke Radimlje, pritoke Bregave, nalazi se očaravajući vodopad Istup visok preko 200 m u čijem su podnožju kreirani prirodni bazeni.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SATTLER OTVORIO TRŽNICU U MOSTARU

Šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije Johann Sattler otvorio je u Mostaru na lokaciji Male tepe „urbanu tržnicu“. “Kroz podršku EU lokalnim zajednicama ovim projektom dodatno je ojačana infrastruktura i poljoprivredni razvoj Grada Mostara”, istakao je ambasador Sattler, koji je zajedno s mostarskim […]

Pretplatite se