U FBiH porastao broj zaposlenih

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Analizirajući podatke, vidljivo je kako je u osam od deset županija u Federaciji došlo do porasta broja zaposlenih u odnosu na kraj lipnja prošle godine.

Dokaz tome su brojke s kraja lipnja koje u kontekstu Federacije ukazuju na respektabilan porast broja zaposlenih u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Naime, podaci Porezne uprave Federacije pokazuju kako je broj zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika na dan 30. lipnja 2024. godine bio 549.119, a u odnosu na objavljeni podatak o broju zaposlenih na dan 30. lipnja 2023. godine, kada je broj zaposlenih iznosio 542.840, ovaj broj je veći za 6279.

Znatan skok ostvaren je i u odnosu na kraj svibnja tekuće godine, i to za 936. Analizirajući podatke vidljivo je kako je u osam od deset županija u Federaciji došlo do porasta broja zaposlenih u odnosu na kraj lipnja prošle godine, što je posebno izraženo u Sarajevskoj i Tuzlanskoj županiji, u kojima je došlo do porasta za 2944 odnosno 1178 novih zaposlenih. A gledajući omjer rasta broja zaposlenih u odnosu na ukupan broj stanovnika, pa tako i onih radno aktivnih, valja navesti i znatan rast u Zapadnohercegovačkoj (560), kao i Hercegovačko-neretvanskoj županiji (986).

 

Služba u suradnji s poslodavcima,usvojeni su: Program Obuka i rad kod poznatog poslodavca, program Obuka za tržište rada te Program sufinanciranja samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede. Ravnateljica tog zavoda Helena Lončar je, govoreći o planovima za ovu godinu, kazala kako je planirano 85 milijuna KM za programe zapošljavanja, što bi trebalo biti dovoljno da se programima obuhvati oko 12.000 nezaposlenih.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Akumulacija antropogenih emisija stakleničkih plinova glavni je razlog klimatskih ekstrema

Sagorijevanje fosilnih goriva odgovorno je za oko tri četvrtine antropogenih emisija stakleničkih plinova. Iako je pandemija bolesti COVID-19 usporila svjetsko gospodarstvo i, posljedično, smanjila emisije stakleničkih plinova u 2020. godini, svijet je nastavio put prema porastu temperature iznad 3 °C do kraja stoljeća. Prema izvješću Programa za okoliš Ujedinjenih naroda, […]

Pretplatite se