Više intervencija Hitne pomoći zbog velikih vrućina

admin
0 0
Read Time:33 Second

Hipertoničari imaju problema zbog oscilacija tlaka, a infektivne bolesti uzrokuju povišenu tjelesnu temperaturu, proljev i povraćanja i ima ih više nego inače zbog povećanog broja virusa i bakterija uslijed visokih temperatura.

Savjetuje se građanima da se ne izlažu visokim temperaturama te da se drže hlada i po mogućnosti klimatiziranih prostora, posebice između 10 i 17 sati.

Uz to, treba piti dovoljno vode ili čaja od mente ili kamilice koji sadrži manje teina, izotonične otopine te izbjegavati kofein i alkohol koji pojačano dehidiriraju organizam.

Ako je izlaganje visokim temperaturama ipak neizbježno, preporučuje se uporaba krema sa zaštitnim faktorom, nošenje pokrivala za glavu, sunčanih naočala te lagane i prozračne pamučne odjeće.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sarajevo: Zapaljena zaštitna mreža na ogradi samostana sestara milosrdnica

– U ranim jutarnjim satima, 11. srpnja, u župi Stup nepoznati počinitelj, ili više njih, zapalio je zaštitnu mrežu na ogradi samostana sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog. Prema izvješću Katoličkog tjednika objavljenom na njihovom internetskom portalu Nedjelja.ba, riječ je o ogradi na vanjskoj strani samostanskog vrta, u kojem se nalazi […]

Pretplatite se