NBA klub priprema ugovor za košarkaša iz BiH – Livno

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Karlo Matković, rođen je 2001. u hrvatskoj obitelji u Livnu, visok je 208 centimetara, a košarkom se počeo baviti u Cedeviti, dok je još bila u Zagrebu.

Tri je godine proveo u njenim mlađim kategorijama, kao 17-godišnjak je promoviran u prvu momčad za utakmice hrvatskog prvenstva, ali već iduće sezone Cedevita se odselila u Ljubljanu.

Jednu je sezonu proveo na posudbi u OKK Beogradu, a dvije u Megi, dokazanoj tvornici NBA igrača. Nakon druge sezone u Megi, u kojoj je u ABA ligi imao prosjeke od 11.6 poena, 6.1, skoka, 1.1 asistencije i 1.1 blokade, izabran je u drugoj rundi drafta kao 52. ukupno.Nakon Eurobasketa, 2023. godine sudjelovao je i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i pretkvalifikacijama za Eurobasket.

Ljeto je odlučio provesti u Americi kako bi se izborio za NBA ugovor s New Orleans Pelicansima, koji su ga draftirali u drugoj rundi 2022. godine.

Sinoć je započela treća etapa njegovog puta do ostvarenja tog sna. Zaigrao je za Pelicanse u Ljetnoj ligi i ostavio vrlo dobar dojam postigavši osam poena, osam skokova, tri blokade, dvije ukradene lopte i asistenciju za 20 minuta igre. Od svestranog učinka Amerikance je još više oduševio njegov stil igre, pokretljivost, rastrčanost i eksplozivnost kojima se ističe u odnosu na standardnije centre.Posebno se istaknuo sekvencom u završnici u kojoj je nakon izgubljene lopte otrčao natrag u obranu kako bi blokirao protivničkog igrača na obruču, a zatim odjurio u napad, gdje je ispratio promašaj svog suigrača, uhvatio loptu i zakucao iz ofenzivnog skoka.Matkovića hrvatska publika zapravo i nije dobila pravu priliku upoznati, osim na Eurobasketu 2022., na kojem je bio svojevrsno otkriće. Kao pričuva Ivici Zupcu u prosjeku je postizao 8.0 poena i 3.5 skokova te zadivio atraktivnim zakucavanjima i blokadama te energijom koju je unosio u momčad.

 

U mlađim kategorijama nastupao je za rodnu BiH, s kojom je igrao na U-18 Europskom prvenstvu, ali 2021. je odlučio da će na seniorskoj razini predstavljati Hrvatsku.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

EURO: Večerašnji spektakl u Berlinu

Španjolska i Engleska večeras će u 90 minuta, ili ako bude potrebno i duže, odlučiti o tome tko osvaja najvažniji europski nogometni trofej. Španjolska četvrti ili Engleska prvi put. Španci su do finala stigli mnogo dominantnije u odnosu na Engleze, a sve rivale izuzev Njemačke su “pregazili” prepoznatljivom igrom koja […]

Pretplatite se