U gašenju požara u HNŽ-u će pomoći i helikopter

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Za samo 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije zabilježeno je osam požara, od čega su tri zahtijevala intervenciju vatrogasaca, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite.

Kako stoji u redovitom izvještaju CZ HNŽ-a, u subotu od 09:19 do 09:35 sati gorjela je trava i nisko raslinje u Opinama, te u Južnom logoru kod Mostara. Odmah zatim, od 11:04 do 17:45 sati izbio je požar u Bačevićima i Jasenici gdje je također gorjela trava i nisko raslinje.

Sva tri požara zahtijevala su intervenciju u čijem gašenju je sudjelovalo 20 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila iz PVJ Mostar, DVD Buna, DVD Blagaj i DVD Polog. U subotu poslijepodne trava i nisko raslinje gorjelo je i u Pologu te ponovno u Jasenici, a oko 15 sati zabilježen je požar i na automobilu u Splitskoj ulici u Mostaru.

U ovim danima potreban je poseban oprez, a opasnosti od požara su izuzetno velike jer su temperature iznad 40 stupnjeva, a vlage nema ni na vidiku.

Oglasio se i Vatrogasni savez RS-a. – Prvenstveno treba raditi na preventivi i upozorenju prema našim građanima jer bilo kakvo paljenje na otvorenom prostoru može prouzrokovati požare, a u ovim ekstremima kad je visoka temperatura može se izazvati veće i brže širenje požara – pojasnio je Stojaković. Temperatura je već sada previše visoka.

Prema njegovim riječima, bržem i efikasnijem gašenju požara u Hercegovini doprinijet će helikopter Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, stacioniran u Trebinju, posebno na terenima krša, gdje je vatrogasnim vozilima teško proći. – To će svakako doprinijeti većoj sigurnosti na tom području i nadamo se da nećemo imati slične scenarije kao prethodnih godina u Hercegovini – rekao je.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Više od 100 Opela prodefiliralo Posušjem

Šesti po redu Opel Oldschool Hercegovina ove godine je okupio preko 110 automobila marke OPEL iz svih krajeva Bosne i Hercegovine te još nekoliko zemalja. Susret je krenuo iz restorana “Luka” u Uzarićima, a zatim se vožnjom kroz Hercegovinu stiglo u centar Posušja u glavnu ulicu. Zatim su krenuli na […]

Pretplatite se